Zelena bananina moka brez glutena

ZELENA BANANINA MOKA BREZ GLUTENA

Ste že slišali za zeleno bananino moko? Če niste, potem morate nujno brati naprej. Zelena bananina moka je prava revolucija na področju brezglutenske prehrane. Je nevtralnega okusa in lahko popolnoma nadomesti pšenično moko. Noro…kajne! Narejena je iz mletih nezrelih plantain banan in je eden redkih virov ODPORNEGA ŠKROBA, poleg tega pa vsebuje zavidljivo vrednost vitaminov B6 in C ter magnezija in kalija. Odporni škrob je posebna oblika škroba, ki ga naše telo NE prebavi, skozi črevesje prehaja nespremenjeno, v njem pa deluje kot naravni PREBIOTIK – vzpodbuja rast koristnih črevesnih bakterij, ki so nujne za zdravje črevesja in celotnega imunskega sistema. Odporni škrob hkrati poskrbi, da po zaužitju hrane NE pride do nepričakovanega dviga inzulina in sladkorja v krvi, zato je odlično živilo za diabetike, podpira pa tudi izgubo telesne teže.

 

Odporen škrob lahko zmanjša tveganje za debelost, diabetes in rak debelega črevesja. Odpornega škroba človeško telo ne more enostavno prebaviti in deluje podobno kot topne in netopne vlaknine. Olajša prehajanje hrane skozi prebavni trakt, podobno kot netopne vlaknine in je hkrati počasi prebavljiv, kot topne vlaknine. Bananina moka ima visoko vsebnost (17,5%) škroba v kombinaciji z odličnimi lastnostmi za kuhanje in peko, podobno kot pšenična moka. Bananina moka se lahko uporablja tudi surova, kot sestavina v tekočinah, smutijih in podobno – kuhanje in toplotna obdelava namreč zmanjšata odpornost rezistentnega škroba.
Uporablja se kot brezglutenski nadomestek za pšenično moko in je tudi vir rezistentnega škroba, ki ga priporočajo dietologi, saj uspešno znižuje sladkor v krvi, kar so pokazale tudi nedavne raziskave.

Zelena bananina moka je BREZ GLUTENA in nevtralnega okusa, v VSEH RECEPTIH z manjšo porabo POPOLNOMA NADOMESTI konvencionalno pšenično moko. Če recept vsebuje 100 g moke, se v istem receptu porabi SAMO 50 – 75 g ZELENE BANANINE MOKE! Torej kaj še čakate…svojo zeleno bananino moko lahko dobite v spletni trgovini Pajs brez obresti.