Šamrole brez glutena

ŠAMROLE BREZ GLUTENA

Če še niste sami naredili domače listnato testo, je zdaj skrajni čas. Saj lahko iz njega naredite tudi slastne šamrole. Listnato testo je res zelo uporabno, saj lahko naredite sladke kot tudi slane jedi. Res je priprava malce zamudna, ampak se splača potruditi. Vsekakor je boljšega okusa kot kupljeno listnato testo in veliko ceneje. Izdelke iz listnatega testa lahko tudi zamrznete in jih uporabite takrat, ko si jih zaželite.

Šamrole lahko napolnimo z vanilijevo kremo, sladko smetano, beljakovo kremo ali kremo po želji. Meni so najbolj všeč z vanilijevo kremo in sladko smetano. Najprej pa je seveda potrebno narediti listnato testo, za katerega recept najdete tukaj. Ko imate pripravljeno testo, ga razvaljate in narežete na 2-3 cm široke trakove. Trakove ovijemo okoli modelčkov za šamrole in damo na pekač. Modelčke ni potrebno namastiti, saj je testo dovolj mastno. Ko testo navijamo na model se mora testo prekrivati, da nam kasneje krema ne uide iz šamrole. Pečemo jih na 180˚C, 15-20 minut oziroma dokler niso svetlo rjave barve.

Ko so šamrole pečene jih še vroče odstranimo z modelčkov in jih pustimo, da se ohladijo. Naredimo vanilijevo kremo tako, da skuhamo vanilijev puding z malo manj mleka kot običajno. Ko je puding gotov, ga ohladimo in mešamo, da se ne naredi skorjica. Stepemo sladko smetano in jo primešamo ohlajenemu pudingu. Tako je vanilijeva krema narejena. Količino sladke smetane prilagajamo svojemu okusu.

Šamrole hranimo na hladnem v zaprti posodi…kjer seveda ne bodo ostale dolgo. Pripravimo jih lahko za različna praznovanja ali pa kar za vsak dan. Privočite si jih.