O meni

O MENI

Sem Megi, žena in mamica dveh sončkov, po poklicu diplomirana medicinska sestra. Zelo rada ustvarjam in pečem, zato sem se odločila, da z vami delim recepte, ki sem jih testirala in izpopolnila tako, da so enostavno izvedljivi tudi z moko brez glutena. Kot vemo se moka brez glutena »obnaša« drugače, kot navadna moka, zato imamo pogosto težave pri pripravi nekaterih jedi. Namen mojega bloga je, da vam olajšam pripravo brezglutenske hrane tako, da se boste z veseljem lotili priprave in peke. Recepte bom napisala natančno, s podrobnimi navodili in priložila slike korakov.

Sama sem se s celiakijo srečala pri 19 letih, ko sem nenadoma začela hujšati brez znanega vzroka. Hrana je postala moj sovražnik. Po različnih preiskavah je na vrsto prišla tudi gastroskopija. Po pošti je tako prišel izvid, na katerem je pisala diagnoza: Celiakija. Šok. Kaj pa bom zdaj jedla? Samo to se mi je vrtelo po glavi. Zahvaljujoč mojim staršem, pa to vseeno ni bila tako huda stvar. Natančno smo se informirali in tako skupaj ustvarili moje brezglutensko okolje. Takoj sem se včlanila v Slovensko društvo za celiakijo, kjer sem dobila ogromno informacij o dieti brez glutena.

Moje življenje je z dieto brez glutena spet postalo svetlo in polno brezgluteskih dobrot. Ja prav ste prebrali, doma se lahko razvajamo z brezglutenskimi dobrotami, ki jih pripravimo sami in smo tako popolnoma prepričani, da so brez glutena. Na srečo nam tudi trgovine nudijo veliko brezglutenske hrane, ki pa je na žalost veliko dražja. Ravno zato si moramo drzniti in v svoji kuhinji poskusiti ustvariti brezglutenske dobrote izpod svojih rok. Tako boste s ponosom in veseljem sebi, svoji družini, prijateljem ponudili dobrote brez glutena.

Uživajte v branju mojega bloga.