Avokadov namaz brez glutena s poširano jajčko

AVOKADOV NAMAZ BREZ GLUTENA S POŠIRANO JAJČKO

Avokado mi nikoli ni bil pretirano všeč. Zdel se mi je tako brez okusa. Nato pa sem raziskala, kaj bi lahko naredila iz avokada in tako sem odkrila tale recept. Mnogim je verjetno že poznan, meni pa je to nekaj novega in noro dobrega. Avokado velja za enega izmed najbolj zdravih sadežev na zemlji. Vsebuje kar 25 esencialnih hranil. Znižuje holesterol v krvi, uravnava krvni tlak, deluje protivnetno, uravnava sladkor v krvi in še bi lahko naštevali. Ogromno je pozitivnih lastnosti tega sadeža in čas je, da ga vključimo v svoj vsakdan. Hitro skočite v trgovino po slastni avokado in pripravite hiter namaz, ki ga kar ne boste mogli nehati jesti. Zraven se odlično poda tudi poširana jajčka in tako bo vaš zajtrk popoln.

SESTAVINE ZA AVOKADOV NAMAZ:

  • 1 dozorel avokado
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 2 žlici limetinega soka
  • sol
  • poper

Avokado prerežemo na pol in odstranimo košico. Izdolbemo meso in ga v posodici pretlačimo. Dodamo stisnjen česen ali česen v prahu, jogurt, limetin sok, sol in poper po okusu. Namaz dobro premešamo. Za poširano jajčko potrebujemo eno svežo jajčko. V lonec nalijemo liter vode in dodamo 3 žlice kisa. Vodo zavremo in zmanjšamo temperaturo toliko, da voda po malem vre. Naredimo vrtinec in dodamo jajčko brez lupine. Kuhamo 3-4 minute na zmerni temperaturi. Jajčko damo iz vode in jo položimo na kruh namazan z avokadovim namazom.

Če ima vaš namaz preveč okusa po česnu, lahko dodate še kakšno žlico jogurta. Namaz lahko shranite v zaprti posodici v hladilniku. Ampak, ko ga poskusite ga ne bo veliko ostalo.